Gratis inschrijven

Aanmelden is nu tijdelijk gratis.

Lees meer

Voordelen

De voordelen van zelf pallets inkopen en verkopen

Lees meer

Naar marktplaats
vier soorten europallets
Geen account? Registreren

 

BrowseSafe Level groen logo

Actueel aanbod
Pallet nieuws
A A A
  • Afmetingen europallet
    Afmetingen europallet

Europallets

Europallets mogen alleen europallet genoemd worden als deze aan specifieke eisen voldoen. Je kan dit herkennen aan de blokken onder de pallet: op één blok staat 'Euro' en op een ander blok staat de naam van de fabrikant. De europallets mogen alleen worden gemaakt door erkende bedrijven die dat volgens strikte (EPAL) normen doen.

 

Een Europallet heeft altijd de afmetingen 80x120 cm, en heeft door heel Europa een statiegeldwaarde van ongeveer tien euro. Dit kan verschillen per bedrijf.

 

europallets in vier maten

Sinds enige tijd bestaan er nog drie andere maten onder het EPAL keurmerk. In de praktijk worden deze echter nog niet vaak gebruikt.

 

Europallets die niet aan de strikte eisen voldoen zijn per definitie geen Europallets. PalletsOnly.com duidt deze aan als blokpallets.

Gelicenceerde bedrijven die in Nederland volgens de normen europallets produceren en repareren te vinden zijn op de website van NEDERPAL.

 

 

 

 

Voor zeer uitgebreide informatie over de verschillende pallettypes en zaken als afmetingen, belastbaarheid e.d. verwijzen wij graag naar de website van EPAL .

 

Copyright © 2012 Load Carrier Services